Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här stämmer hundratals körare upp i sång vid en blåsig invigning på Varbergs torg under fredagen. Foto: Lasse Nyman/BLANKA Varberg Choir Festival

Hundratals körsångare samlas i Varberg under helgen

Publicerad

I helgen intar över 400 körsångare Varberg för att genomföra BLANKA Varberg Choir Festival. Evenemanget hålls för tredje gången och invigdes inför publik under fredagskvällen på ett blåsigt Varbergs torg.

Se bilderna från invigningen i klippet ovan.

Festivalen hölls för första gången 2015 följt av 2017, men när den tredje upplagan skulle genomföras under 2020 satte pandemin stopp. Då var tanken att tusen körsångare skulle delta. Vid festivalen i helgen är de 600 färre körare än tänkt, men det hindrar dem inte från att uppträda.

Deltagarna kommer från olika platser i landet och några har tagit sig från Norge för att vara med. Under lördagen kommer de att ha flera uppträdanden i Varberg.

– Det är roligt att vi kunde genomföra den. Det är stort med körsång i Varberg, säger Annika Werdelin, arrangör och körledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.