Kommunstyrelsens ordförande berättar varför kommunen väljer att gå in i stabsläge efter beskedet från Stora Enso. Foto: SVT

Hylte kommun går in i stabsläge efter besked om neddragningar på Stora Enso

Uppdaterad
Publicerad

Hylte kommun väljer att gå in i stabsläge efter beskedet om att Stora Enso planerar att stänga en av sina maskiner. 140 jobb kan vara hotade enligt företaget.

– 140 jobb i Hylte motsvarar 1004 jobb i Halmstad, säger Ronny Löfquist (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Hylte.

Han är dock noga med att betona att det är ett varsel och att antalet kan komma att förändras efter förhandlingar. Hans förhoppning är att det inte är så många som 140 arbetstillfällen som försvinner.

VARSLET PÅ STORA ENSO

– Vi har satt igång ett stabsarbete på morgonen nu i kommunen och haft kontakt med Länsstyrelsen och med regeringsrepresentanter för att diskutera vad vi ska göra på kort och lång sikt. Vi får analysera och se vad vi kan göra för att gå vidare när vi har landat i detta, säger han.

I klippet berättar kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) om hur varslet kan påverka kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VARSLET PÅ STORA ENSO

Mer i ämnet