Foto: SVT

Hylte kommun hyllas

Uppdaterad
Publicerad

Riksorganisationen Hela Sverige som arbetar aktivt med att utveckla Sveriges landsbygd står bakom priset Årets kommun. I samband med utmärkelsen hedersomnämns även en kommun för speciella insatser. Hylte hyllas i år.

– Det är så klart väldigt roligt att vårt arbete uppmärksammas, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hylte kommunn omnämns för att man, med begränsade resurser, genomfört speciella insatser för integration, digital infrastruktur och insatser för unga.

”Vill lyfta unga möjligheter”

– Hylte är en landsbygdskommun och vår framtid ligger i hur vi tillsammans kan utveckla de möjligheter som finns. I detta fall handlar det om den digitala infrastrukturen och på det sätt vi lyckas att integrera våra nya kommuninvånare. Samtidigt vill vi lyfta de ungas möjligheter till ett gott liv i Hylte, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det var i samband med utmärkelsen Årets kommun som delats ut sedan 1984. som Hylte får hedersutnämningen. Själva priset går till Värnamo kommun.

Riksorganisationen Hela Sverige ska leva består av 5.000 lokala utvecklingsgrupper som arbetar med frågor som är aktuella för landsbygd och glesbygd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.