Ronny Löfquist (S) är komunstyrelsens ordförande i Hylte kommun och vill att kommunen ska gå in och ta över om Arbetsförmedlingen tvingas stänga i Hylte. Foto: SVT

Hylte kommun vill ta över efter Arbetsförmedlingen

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen i Hylte kommun kan tvingas att stänga efter nerdragningar inom myndigheten. Ronny Löfquist (S) är ordförande i kommunstyrelsen och ser i så fall möjligheter för kommunen att ta sig an delar av uppdraget.

I veckan väntas besked om vilka arbetsförmedlingar som kan komma att stängas. En av de som riskerar att ryka med är den i Hylte kommun. Skulle så vara fallet, vill Ronny Löfquist (S), att kommunen går in och tar över delar av Arbetsförmedlingens uppdrag.

– Den lokala närvaron är jätteviktig. Vi som bor i Hylte ska inte behöva sitta i en timme och sju minuter på en buss till Halmstad för att ta del av den allmänna servicen, säger Ronny Löfquist (S).

Ingen konkret lösning

Exakt hur det kan komma att se ut är i nuläget oklart, men Ronny Löfquist (S) menar att det inte är helt obekant från hur kommunen arbetar just nu.

– Jag har en idé om att även kommuner ska kunna vara med på bud om en upphandling av Arbetsförmedlingen, säger Ronny Löfquist (S)

John Sundling är en av de arbetsförmedlare som jobbar på Arbetsförmedlingen i Hylte.

– Jag tror att det är ett bra förslag. Jag tror att det kommer krävas att kommunen tar ett större ansvar. Försvinner Arbetsförmedlingen från orten så blir det naturligt att mer arbete hamnar på kommunen, säger John Sundling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.