Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Linda Klawitter Fastighetschef på Hyltebostäder menar att bestraffningen är ett desperat försök att få ordning på nedskräpningen. Foto: SVT

Hyresgäster straffas kollektivt efter skräpig sophantering

Uppdaterad
Publicerad
Det kommunala bostadsbolaget Hyltebostäder hotar nu med kollektiv bestraffning i form av böter – ifall nedskräpningen vid ett bostadsområde fortsätter.

I ett brev till samtliga boende på Moss, Sol och Dalvägen i Hyltebruk hotar Hyltebostäder sina hyresgäster med att kollektivt fakturera alla på 50 kronor om de hittar sopor utanför den gemensamma sopstationen.

Bolaget menar att det är ett desperat försök för att få stopp på den långvariga nerskräpningen. Hyresgästföreningen och hyresgäster är kritiska.

Klicka på klippet för att höra bostadsbolaget förklara.

SVT rapporterade · Hur kommer man till rätta med nedskräpning vid återvinningsstationer?

Inläggen kunde inte hämtas
Prova att ladda om sidan.

Så här skrev Hyltebostäder i sitt utskick till hyresgästerna

Visa

Klagomål till samtliga hyresgäster gällande sophanteringen på Moss-, Sol- och Dalgatan.

Flera gånger per vecka tvingas vaktmästaren på ert område att städa upp sopor kring containrar då ni hyresgäster inte slänger sopor i containern utan lämnar de bredvid. Senast var idag då det låg mängder mer sopor utanför containern trots att denne inte var full.

För att försöka få ett stopp på detta kommer vi nu skicka ut en faktura på 50 kronor till samtliga hyresgäster varje gång det ligger sopor utanför container istället för i, oavsett vem som slängt.

Vi hoppas på en förbättring snarast, för allas skull.

Hälsningar,

Hytebostäder

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer