Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samtliga medarbetare jobbar ideellt med att skriva artiklar och dela ut tidningen i de små orterna. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Här är superlokaltidningen som engagerar hela Falkenbergs inland

Uppdaterad
Publicerad

Kan en liten ideell tidning med superlokal journalistik påverka de styrande politikerna i en kommun? Svaret är ja, om du frågar medarbetarna på Inlandsbladet i Falkenbergs kommun. Tidningen har varit igång i över 20 år och lyfter fram de som är viktigt för bygden och dess invånare.

– De stora tidningarna skriver inte om det lilla. För oss är det lilla det viktiga, säger Inger Karlsson, ansvarig utgivare på Inlandsbladet.

På tidningen jobbar ett tiotal lokalbor ideellt. De skriver artiklar och delar ut den. Företag och föreningar i trakten bidrar med sponsring och innehåll.

I klippet får du sitta med på ett av tidningens idémöten för kommande nummer.

Inlandsbladet

  • Startade år 2002.
  • Kommer ut elva gånger per år (i skrivande stund har 217 nummer delats ut).
  • Varje nummer är mellan 28 och 32 sidor.
  • Täcker socknarna Gunnarp, Gällared och Krogsered i Falkenbergs inland.
  • Är politiskt obunden.
  • Ämnena varierar, men allt ska ha koppling till bygden. Främst alla aktiviteter som genomförs, men även reflektioner om bygden samt relevanta politiska beslut och dess positiva eller negativa konsekvenser för invånarna.

Källa: Inlandsbladet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.