Inbrottsförsök – när barn var hemma

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen ska en tjuv ha försökt bryta sig in en villa i Ölmevalla utanför Kungsbacka. Tjuven ska ha försökt ta sig in via ett fönster samtidigt som barn var hemma.

Det var strax efter klockan 09.00 som en man ska ha försökt bryta sig in i en villa i Ölmevalla. Men när han försökte bryta sig in via ett fönster blev han upptäckt av barn som fanns i huset.

Mannen bad då istället om vatten, och samtidigt sprang han iväg från platsen.

– Vi tror att barn ska ha varit hemma ensamma under inbrottsförsöket för mamman kom hem lite senare. De barn som var hemma ska inte ha blivit skadade men jag vet inte hur de mår, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson och tillägger

LÄS MER: Nu ska inbrottsvåg i Kungsbacka brytas

– Tjuven ska ha blivit avbruten och sprungit till en svart bil som väntade på gamla E6. Bilen ska sedan ha kört norrut mot Fjärås.

Polis kom till platsen för undersökning och en anmälan om inbrottsförsök i villa har skrivits.

”Inte en engångsföreteelse”

I nuläget finns ingen misstänkt men mannen som skrämdes iväg var cirka 160 centimeter lång, blå jacka och en röd keps.

– Jag tror inte detta är en engångsföretelse. Det har ju hänt förr om man säger så. Just nu försöker vi få in så mycket uppgifter som det bara går, säger Tommy Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.