Foto: SVT

Inte fler tågstopp i Åsa

Uppdaterad
Publicerad

Hallandstrafikens styrelse har nu beslutat att det inte blir fler tågstopp i Åsa.

Kollektivtrafikplanen för 2018 behandlades när Hallandstrafiken hade styrelsemöte i fredags och där beslutades att det inte blir fler tågstopp i Åsa.

– När det finns spår, station och människor som vill åka måste man till hänsyn till det, säger en besviken Tommy Rydfeldt, gruppledare för Liberalerna i Region Halland, som har arbetat för fler stopp.

Han har ännu inte helt gett upp hoppet.

– Nu går ärendet på remiss och det skulle förvåna mig om Kungsbacka kommun inte har synpunkter i frågan och skickar den åter till styrelsens bord, säger Tommy Rydfeldt.

Läs mer: Det blir inte fler tågstopp i Åsa

Enligt honom tillämpar Skånetrafiken, Västtrafik och Hallandstrafiken en princip om att endast ha ett stopp i varje kommun för tågen från Malmö/Köpenhamn. Men Tommy Rydfeldt menar att den nu är daterad.

– Resandet har fördubblats och från Varberg och in mot Göteborg ser vi en kraftig ökning.

Men resenärer som inte hoppar på i Åsa vill väl ha så få stopp som möjligt?

– Det handlar om två minuter, så det är ytterst liten påverkan. Det är meningen att vi ska öka resandet och då måste vi även öka möjligheten att göra det, säger Tommy Rydfeldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.