Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Så länge det inte är olagligt att röka så ser inte jag varför vi ska gå in och besluta det åt någon”, anser Stina Isaksson (SD) som är oppositionsråd. Foto: Peter Osterberger/SVT

Ingen mer rökning på betald arbetstid i Hylte

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det slut med rökpauserna under arbetstid i Hylte. Kommunstyrelsen har beslutat att rökning som sker under betald arbetstid inte längre ska tillåtas. Oppositionsrådet Stina Isaksson (SD) är emot beslutet.

– Man får inte glömma att vi använder Hyltebornas skattemedel för att betala folk för att arbeta för oss, säger Ronny Löfqvist (S), kommunstyrelsens ordförande om beslutet.

I klippet ser du varför oppositionsrådet Stina Isaksson (SD) röstade emot förslaget. Hör också fler åsikter om beslutet.

Kritik från Kommunal

Även facket Kommunal väcker kritik mot beslutet.

– Man ska erbjuda och uppmana rökavvänjning, men tvång är inte rätt väg att gå. Vi har ju de som inte kan ta någon rast, säger Katrin Karlsson, facklig representant på Kommunal Hylte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.