Ellinor Schröder Mitev upplever inte att det inte är samma kaos vid pakethanteringen som i fjol. Foto: SVT

Inte samma paketkaos som i fjol

Uppdaterad
Publicerad

Julklappshandeln pågår nu för fullt och postombuden blir överösta med paket. Trots att det väntas komma mer paket än någonsin så menar flera av de butiker vi pratat med att de är mer rustade inför anstormningen jämfört med förra året.

Ellinor Schröder Mitev har jobbat på samma butik i Halmstad i 23 år och i ungefär 15 år har hon jobbat med postombudet. Förra året menar hon att det var kaos när de stora shoppingtiderna drog igång, Black Friday och julhandeln.

– Vi har byggt om så nu har vi mycket större och får plats med alla vagnar inne i rummet. Förra året fick vi ha de utanför och låna tomglasrum. Jag blev chockad av hur mycket det var på Black Friday då kom det paket på lördagen och förmiddagar och eftermiddag, säger Ellinor Schröder Mitev.

Besökare har lärt sig hämta paket i tid

Julhandeln väntas slå rekord och öka med 15 procent sedan förra året enligt Postnord. Ellinor Schröder Mitev tror att en anledning till det minskade kaoset är för att besökare förstår att paketen måste hämtas i tid.

– Det har blivit bättre för de förstår att det blir mycket. Även posten skickar ut påminnelse efter påminnelse. De har förståelse för att det tar tid att stå i kö och blir fullt. De har lärt sig, säger hon.

I klippet kan du se hur det ser ut hos postombudet och höra Ellinor Schröder Mitev.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.