Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt förskolekocken Carolina Siwertsson och hör om hennes recept för kvalitetsmaten till förskolebarnen. Foto: Peter Osterberger/SVT

Italienskt och lila grönsaker – bästa förskolematen i Halland lagas i Breared

Uppdaterad
Publicerad

Vad sägs om wallenbergare med potatismos, smält smör, lingon, ärter samt inlagda gurkor? Det var vad som fick juryn på White guide junior på fall när de besökte Breareds förskola i Varberg. Juryn konstaterade att detta var bland det godaste de ätit.

White guide Junior & Senior är en tävling där Sveriges bästa offentliga mat på förskolor, skolor och seniorboenden utses.

Vann gjorde ett förskolekök i Järfälla i Stockholm, Breareds förskola blev tvåa och förskolan Snilleblixten Halmstad lagade till sig en tiondeplacering på topp 20-listan.

Ska sprida måltidsglädje

Drygt 250 skolor, förskolor och äldreboenden har under våren besökts och bedömts i olika klasser av juryn.

Årets förskolekök ska ha förmågan att sprida måltidsglädje bland de allra minsta – genom dofter, smaker, synintryck, lyhördhet, humor, lekfullhet och kärlek till god och näringsriktig mat, enligt juryn för White guide junior.

I klippet ovan berättar kocken Carolina Siwertsson hur hon gör för att laga vinnarmat.

White guide

Tävlingen är ett samarbete mellan White Public AB och Bergkvist Publishing. Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Källa White guide

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.