Janne Andersson svarade på pressens frågor dagen efter mötet med Italien som innebar en plats i VM nästa år. Förbundskaptenen jämförde känslan med en vinst i ett halländska Sennan för tretton år sedan. Till höger i bild syns en känslosam lagkapten i Andreas Granqvist. Foto: TT (motage)

Janne Andersson: ”Känslan efteråt är magisk”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter kvalmatchen mot Italien berättade förbundskapten Janne Andersson om känslorna efter bragden. Där jämförde han lyckan av ha säkrat plats i VM med en seger han var med om i Sennan för tretton år sedan.

– Alla som har hållit på med lagidrott vet ju hur det känns att uppnå någonting tillsammans. Det kan lika gärna vara flickor -12 i Sennan 2004 där dottern spelade och jag var assisterande tränare. Och vi drack Pommac i omklädningsrummet efteråt. Stunden efter att man lyckats, den är magisk, säger han.

LÄS MER: Miraklet i Milano – Sverige klart för fotbolls-VM

Vidare berättade förbundskaptenen från Halmstad om hur han blev rörd av att se Andreas Granqvists känslosamma reaktion efter slutsignal.

– Jag blir ofta mer rörd av att andra blir rörda. När jag såg ”Granen” som hade sin sista chans att nå ett VM. Det var häftigt, säger Janne Andersson som hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

Janne Andersson passade även på att lyfta fram Jakob Johansson som skadades under bragdmatchen på måndagen. Korsbandet är av på mittfältaren som skickade Sverige till VM med sitt 1-0-mål i första playoffmatchen mot Italien.

– Jättetråkigt för Jakob, jag lider verkligen med honom, säger förbundskapten Janne Andersson.

Se hela presskonferensen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.