Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessica Jacobsen och Kevin Jönsson från Vallberga gifte sig i alla hast. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Jessica och Kevin gifte sig på tjugo minuter: ”Smidigt”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin går det i nuläget inte att hålla stora bröllopsfester. Vallåsens värdshus i Laholm arrangerade därför snabbröllop på löpande band under nationaldagen – något som lockade tio brudpar.

– Perfekt för oss som är osociala, introverta hemmarävar, säger Emma Johansson, som reste från Stenungsund.

– Vi gillar inte att stå i centrum, så hade heller inga vittnen med oss. Vi fick låna ett par på plats, tillägger hennes nyblivne man Tobias Hansson.

Coronapandemin

Det var full rulle på värdshuset under nationaldagen. Paren gifte sig i skytteltrafik. Först fick de anmäla sig i receptionen, därefter bytte de om innan de fotograferades och vigdes. Sedan spelade en musiker en romantisk trudelutt för dem innan de fick avsluta med att skåla med champagne.

Sammanlagt varade hela förloppet i cirka 20 minuter.

Tobias Hansson och Emma Johansson bestämde sig två veckor innan de åkte till värdshuset för att gifta sig. Foto: Kristian Åkergren/SVT

– Det här kändes som ett bra tillfälle. Annars kanske det hade dröjt tills när barnen är stora och då hade det kanske inte blivit av, säger Vallbergabon Kevin Jönsson som snabbgifte sig med Jessica Jacobsen.

I klippet får du höra de nyblivna brudparen berätta som sina vigslar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet