Foto: Varberg BoIS FC

Jörgen Wålemark lämnar Varbergs Bois

Uppdaterad
Publicerad

Jörgen Wålemark, huvudtränare och sportchef i Varbergs Bois, lämnar klubben efter fyra säsonger.

– Det har varit fyra fantastiska år där både jag och klubben har utvecklats mycket. Men nu känner jag att det är dags att gå vidare, säger Jörgen Wålemark till SVT Nyheter Halland.

En av de mest framgångsrika

Jörgen Wålemark kom till klubben inför säsongen 2014, och med honom vid rodret har klubben lyckats placera sig på en femteplats i superettan två gånger, vilket är klubbens bästa placering genom tiderna.

Klubbens ledning har beskrivit honom som en av Varbergs mest framgångsrika tränare.

– Det känns fantastiskt roligt att höra. Vi har haft många spelare som lyft sig och lyckats hänga med i superettan, säger Jörgen Wålemark.

Är det några särskilda höjdpunkter du kommer ta med dig från tiden i Varberg?

– Första året när vi blev femma var fantastiskt. Och sen måste jag säga när vi slog Gais med 7-1 tidigare i år, det var roligt att se sitt lag spela så fin fotboll, säger han.

Oklart vem som tar över

Vart Jörgen Wålemark nu kommer ta vägen vill han inte kommentera, men han berättar att han har kontakt med ett flertal klubbar. Det är även oklart vem som kommer ta över som huvudtränare för Varbergs Bois.

– Vi hoppas vi får löst det snart, säger Gert Bengtsson, vice ordförande i Varbergs Bois.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.