Foto: SVT

Julbord på Frälsningsarmén

Uppdaterad
Publicerad

Julhelgen närmar sig och det är inte alla som har råd att fira jul. Därför bjuder Frälsningsarmén in till julbord på julafton och behovet för detta ökar.

– Fler och fler är ensamma och fler och fler tycker att julen är en ganska jobbig högtid, istället för att det ska vara en fridfull jul, säger Johanna Samuelsson, kårledare på Frälsningsarmén i Halmstad.

På söndag finns det alltså möjlighet att gå på gratis julbord på Frälsningsarmén. Det finns plats för 120 personer i Halmstad och det är allt från bostadslösa till personer som bara känner sig ensamma som är välkomna att anmäla sig.

– Julen är ju allas högtid och vi vill inte att det ska finnas människor i Halmstad som är ensamma eller inte känner att de har den möjligheten. Här finns en gemenskap och en möjlighet att få julfröjd och julfrid till alla, säger Johanna Samuelsson.

Lokal sponsor möjliggör julfirandet

Det är, förutom volontärer i köket, tack vare en lokal matbutik som julbordet blivit en möjlighet i år.

– Man vill ju ha julskinka, lax, bröd och sill. Och såklart grönkål, det har en i församlingen gjort så det kommer till och med serveras grönkål, skrattar Johanna Samuelsson. Hon avslutar:

– Men vi vill ju fortsätta bara finnas för de som vill. Vi vill ha en öppen dörr och ett öppet hjärta och att det ska vara julfröjd för alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.