Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att höra vad Falkenbergarna tycker om att få en julklapp från jobbet. Från vänster: Madeleine Carlsson, Lasse Persson, Marie Sunnenell. Foto: SVT

Julgåvor till anställda trots tuffa tider – så blir det i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Får du någon julgåva av din chef i år? Och hur viktig tycker du att det är? Hör vad folk på stan svarar – och hur Hallands kommuner och region i år väljer att göra när det råder tuffare ekonomiska tider.

Kommunalarbetaren rapporterar att flera kommuner väljer att hålla inne med julklappar eller andra julgåvor i besparingstider.

SVT Nyheter Halland har frågat alla kommuner och regionen i Halland hur de i år gör med julgåvor till anställda. Se deras svar i faktarutan nedan.

Starta klippet för att höra om hur viktigt Falkenbergare tycker det är att få julklapp från jobbet.

så svarar kommuner och regionen i Halland:

Region Halland: Alla anställda får en värdecheck på 250 kronor, liksom tidigare. Upp till varje verksamhet om man vill bjuda på julfika, eller en annan mindre aktivitet, utöver det.

Kungsbacka kommun: Förvaltningarna bestämmer om bjuder på julbord eller delar ut en julklapp med ett maxbelopp på 450 kronor.

Varbergs kommun: Lägger totalt en miljon kronor på julklappar till sina anställda, vilket blir 250 kronor per anställd. Ska i första hand vara en social aktivitet. Får inte innehålla alkohol. Omfattar inte politiker.

Falkenbergs kommun: Varje förvaltningen eller bolag bestämmer själv om man vill ge en julklapp eller bjuda på julbord. Både och är inte tillåtet. Mat och dryck får kosta 300 kronor per person. Kringkostnader, som lokalhyra med mera, ska inte kosta mer än 180 kronor per person.

Halmstads kommun: Delar inte ut julklappar. Möjligheten finns för förvaltningar att anordna något mindre som en julfika, exempelvis. Samtidigt anordnar kommunledningsförvaltningen en vinterfest för 300 personer. Riktmärket är en kostnad på max 300 kronor per anställd.

Hylte kommun: Har upphandlat en jultallrik för 270 kronor per person som erbjuds till alla anställda. Skiljer sig inte mot tidigare år och omfattar inte politiker.

Laholms kommun: Delar ut en summa till förvaltningarna på 250 kronor per person för att göra en aktivitet. Det kan till exempel vara ett julbord, men också en sommaraktivitet. Skiljer sig inte mot tidigare år och omfattar inte politiker.

Fotnot: En julgåva är skattefri om den inte överstiger 500 kronor inklusive moms.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.