Händelsen ska ha utspelat sig i centrala Varberg i maj i år. Foto: Polisen

Känd artist åtalad för olaga hot – erkänner

Uppdaterad
Publicerad

En känd artist åtalas i Varbergs Tingsrätt för olaga hot och skadegörelse. Artisten ska ha varit på genomresa i Varberg när det uppstod en konflikt med en annan trafikant. Han erkänner brotten men säger i förhör att motparten ”är töntar” och att de borde straffas, inte han.

Det var i maj som artisten och hans chaufför hamnade i en konflikt med två personer som satt i bilen bakom.

Enligt föraren i bakomvarande bilen ska de ha blivit omkörda i centrala Varberg och bilen trängde sig in framför dem – varpå de tutade på bilen som artisten satt i.

Både artisten och chauffören ska då ha rusat ut ur bilen och artisten skrek ”Vad fan tutar du för?” följt av ”Ska du ha stryk eller?” och slog handen i motorhuven. Den drabbade säger i förhör att stämningen var hotfull.

Artisten uppger att han blev hetsad av trafikanterna eftersom att de tutade upprepade gånger. Han erkänner händelseförloppet och säger att han är beredd att betala den ersättning på 5 000 kronor som motparten yrkar på.

På frågan om artisten vill lägga till något vid förhörets slut så säger han att personerna ”är töntar” och att det är de som borde straffas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.