”De som kommer till oss har förmåga att känna både skam och skuld”, säger Maia Strufve, kurator på KAST i Göteborg. Foto: SVT

KAST-mottagningen i Göteborg: ”Hoppas att politiker vågar ta i den här frågan”

Uppdaterad
Publicerad

Till KAST-mottagningen i Göteborg kan personer som köper eller har köpt sex vända sig för samtalsterapi. Fler liknande mottagningar behövs, det menar Maia Strufve, kurator på mottagningen, som hoppas att politikerna ska satsa mer på den här frågan.

– Det är många personer det handlar om och många som far illa på olika sätt, säger hon.

I klippet berättar Maia Strufve om vilka personer de möter och vad hon tror krävs nationellt för att kunna hjälpa fler.

Mottagningen KAST, köp av sexuell tjänst, har funnits i Göteborg sedan 1998. Då kunde de ta emot personer från hela landet. I dag är mottagningen endast för dem som bor i kommunen. Det finns liknande mottagningar i storstäderna och på ett fåtal andra platser i landet, men det behöver bli fler säger Maia Strufve. Ett alternativ, menar hon, hade varit att kommunerna gjorde avtal med närmsta mottagning och upprättade ett samarbete.

Mottagningen är könsneutral och vänder sig till personer som köpt sex, har tänkt på att köpa sex eller har ett sexmissbruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexhandeln i Halland

Mer i ämnet