Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kika in i ugglefamiljens hem. Martin har delat filmer i sociala medier när uggleparet boat in sig, lagt ägg och fått ungar. Foto: Martin Eskilsson, Stina Johansson/SVT

Kattugglor i Falkenberg blev kända på sociala medier – nu har familjen utökats

Uppdaterad
Publicerad

Uggleparet i naturfotografen Martin Eskilssons trädgård blir allt populärare. Ugglornas familjebestyr följs närgånget av en ökande publikskara på sociala medier – och nu har paret fått tillökning.

– Det är helt fantastiskt, säger Martin Eskilsson som brinner för att knyta ihop människan mer med naturen.

Projektet började med att Martins son byggde en holk. Det första försöket att locka ett kattugglepar att flytta in misslyckades men efter att ha bytt placering på holken så föll det nya läget ugglorna i smaken och paret flyttade in.

Har hundratals följare på sociala medier

Med hjälp av kameror, som listigt placerats både inuti och utanför holken, har 900 följare via sociala medier kunnat se ugglorna boa in sig, leverera nattliga byten, lägga ägg och – inte minst – se äggen kläckas för en ny generation ugglor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.