KD-toppen begär nu ut en fallskärm på hundratusentals kronor. Allt efter att han avslöjats ha kopplingar till flera MC-gäng. Foto: SVT/Region Halland

KD-topp begär fallskärm på 715 000 – lämnade efter avslöjande om MC-gängkoppling

Uppdaterad
Publicerad

Regionpolitikern Benny Strandberg (KD), som tog en time out efter avslöjandet om hans kopplingar till Hells Angels, begär nu ut en fallskärm på 715 000 kronor. Det rapporterar tidningen Hallandsposten.

Det är i ett brev till Region Halland som Benny Strandberg (KD) avsäger sig sina politiska uppdrag samt ansöker om omställningsstöd, en typ av skyddsnät för ex-politiker.

Enligt Hallandsposten kan Strandberg (KD) ha rätt till elva månadslöner, total 715 121 kronor.

– Det lutar starkt åt det här. Han uppfyller kraven som krävs för att få omställningsstöd, säger Henrik Lundahl, Region Hallands kanslichef, till SVT Nyheter Halland.

Avslöjades ha festat med MC-gäng

Det var i slutet av augusti som researchföretaget Acta Publica och Expressen avslöjade att den högt listade regionpolitikern Benny Strandberg (KD) har kopplingar till olika MC-gäng. Bland annat att han varit på fest med Hells Angels och Cult MC.

Kort efter avslöjandet meddelade Strandberg att han avstod från kandidatur till regionfullmäktige och kommunfullmäktige. Innan han hoppade av höstens val var han partiets fjärdenamn på regionlistan och åttonde namn på kommunlistan i Kungsbacka.

SVT Nyheter Halland har sökt Strandberg (KD) utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.