Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Folk kommer ur sin vinterdvala – är lite ringrostiga för skratt.” Hör konstnären Robert Hais svara på hur han ser på att skrattet stängdes av. Foto: Ella Persson, SVT

Klagomål mot skratt i centrala Halmstad – konstinstallation har stängts av

Uppdaterad
Publicerad

Med start i fredags hördes skratt i centrala Halmstad från en av stadens högtalare. Men i början av veckan tystnade det.

Halmstadsborna uppskattade inte ljudet och flera hade mejlat klagomål till kommunen.

”Otroligt irriterande skrattljud i stan”, löd ett klagomål.

Enligt konstnären, Robert Hais, så var det meningen att skratten skulle ha varit igång till och med söndag denna veckan. Men efter klagomål från allmänheten stängdes skrattet av i förtid.

– Vi behöver mer skratt och glädje, säger Robert Hais.

Oklart vem som stängde av

När SVT kontaktar kommunen och Cityföreningen i Halmstad är det oklart vem som tog beslutet att stänga av ljudinstallationen.

En konstinstallation

Installationen heter ”The Laughter: (Halmstad)” och är del av ett konstprojekt som fått bland annat 81 000 kronor i bidrag av Region Halland och 20 000 kronor av Halmstads kommun.

Starta klippet för att höra hur skrattet som orsakat klagomål låter och se konstnären Robert Hais svara på hur han ser på att det stängts av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.