Foto: TT

Klart: Kommunen säger ja till nytt badhus

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen sa politikerna i kommunfullmäktige ja till att bevilja pengar till ett nytt badhus i Kungsbacka. Totalt får det kosta omkring 500 miljoner kronor.

Diskussionen om ett nytt badhus i Kungsbacka har pågått under en längre tid. Bakgrunden är att kommunen växer och år 2040 prognosticeras man ha cirka 100.000 invånare mot dagens 78.000.

Detta i kombination med att dagens simhall börjar bli sliten efter 30 års användning.

Får kosta en halv miljard

Under tisdagskvällen hade kommunfullmäktige möte. Då sa politikerna ja till att bevilja investeringsmedel om maximalt 426 miljoner kronor för färdigställande av ett badhus på Inlags idrottsområde. 100 miljoner kronor extra ska läggas på infrastruktur och park runt badhuset.

Badhusprojektet är ett av de mastigaste som Kungsbacka kommun har tagit beslut om på flera år.

Investeringsutgift och driftskostnad ska inarbetas i kommunbudget 2018. Den nya simhallen ska enligt planen invigas 2020.

Några röster från mötet

Mötet drog ut på tiden och ärendet om badhuset var anledningen. Många ville gå upp i talarstolen och majoriteten var positiva till badhusbygget.

– Det är en glädjens dag i fullmäktige i dag. Jag värnar om fritidssatsningar i kommunen, att det ska finnas ishall och simhall bland annat. Jag tror det här kommer att bli riktigt bra, sa kommunalrådet Fredrik Hansson (C).

Kommunalrådet Eva Borg (S) yrkade kort och gott bifall. SD likaså.

– Vi från Sverigedemokraterna är positiva till detta. Även om det är mycket pengar så är det väl investerade pengar, sa Carita Boulwén.

Kommunalråd Ulrika Landegren (L): Jag tycker det är jätteroligt att vi äntligen ska få det här badhuset. Det vänder sig till många olika typer av människor, allt i från våra barn till årsrika, sa hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.