Kliv in i ADHD-lådan

Uppdaterad
Publicerad

Hur är det att leva med diagnosen ADHD? Det fick allmänheten möjligheten att uppleva genom att kliva in i ”ADHD-lådan” i Varberg under tisdagen.

På kulturhuset Komedianten i Varberg kunde en digital upplevelse som illustrerar hur livet kan se ut för en person med diagnosen ADHD testas tidigare i veckan. ADHD-lådan är framtagen av bolaget Underbara ADHD. Den hyrdes in av Region Halland och sattes upp på kulturhuset i samband med Varbergs kommuns Äppelvecka, en vecka med fokus på funktionsnedsättningar bland barn och unga.

– De flesta av oss känner någon med ADHD, det kan vara en vän, släkting eller kollega. ADHD-lådan ger en unik insikt i hur det är att leva med ADHD och jag skulle rekommendera alla att prova, säger Fredrika Sjöberg, ansvarig för Äppelveckan.

I klippet ovan får du testa att kliva in i lådan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.