Utöver narkotikan som slängdes ut ur lägenheten hittade polisen ännu mer inne i bostaden. Foto: Polisen

Knarkuppgörelse i Halmstad gick snett – två får 15 års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man knivhöggs, skott avlossades och ett stort parti narkotika kastades från en balkong på sjätte våningen i ett bostadshus på Andersberg i Halmstad. Nu döms tre män för grova brott vid Halmstads tingsrätt.

Det var den 11 december som två män hade tagit sig till Andersberg i Halmstad i tron att de skulle köpa narkotika av de nu dömda männen. Väl på plats blev de överfallna av maskerade personer.

En av männen blev knivhuggen och misshandlades och när skott avlossades på platsen larmades polisen.

När polispatrullen anlände påträffades tre personer i anslutning till ett bostadshus i full färd med att kasta saker från en balkong. Saker som senare visade sig vara stora mängder narkotika.

Långa fängelsestraff

Båda parterna i fallet bedöms av polis och åklagare vara del av kriminella grupperingar i Halmstad.

Två män, 23 och 42 år gamla, en folkbokförd i Uppsala, en i Halmstad döms mot sitt nekande till 15 års fängelse vardera för ett antal brott bland annat försök till mord och grovt narkotikabrott.

En tredje 17 år gammal, hemmahörande i Ängelholm döms till sluten ungdomsvård för grov misshandel och våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.