Knivhöggs i magen på studentfest i Varberg – 18-åring döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk på en studentfest i Varberg förra sommaren slutade med flera knivhugg mot en person med livshotande skador som följd. En 18-årig man döms nu av Varbergs tingsrätt till sju års fängelse för dådet.

18-åringen och offret var sedan tidigare oeniga om något och bråket blossade upp på nytt under festen. Den nu dömde tog stryptag om offrets hals och stack honom i ryggen med en kniv. 18-åringen högg sedan flera gånger mot offrets mage. Offret ska ha känt sina tarmar sticka ut och fick livshotande skador av händelsen.

18-åringen säger i förhör att han inte hade avsett att döda offret. Flera personer ska ha försökt gå emellan varav en fick ett djupt skärsår i handen.

Döms även för andra brott

För knivhuggen i magen och skärsåret på handen, på den person som gick emellan, döms den 18-åriga mannen till sju års fängelse för försök till mord och grov misshandel. 

Han döms även för grov misshandel vid ett annat tillfälle, samt ringa narkotikabrott.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.