I klippet ovan berättar förvaltningschefen för individ- och familjeomsorg Karin Martinsson om hur de jobbar för att inte deltagarna ska känna sig ensamma under tiden som de jobbar hemifrån. Foto: SVT

Kommunen: ”Vi hjälper dem hålla kontakt med anhöriga”

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av mars beslutade Kungsbacka kommun att personer inom daglig verksamhet ska jobba hemifrån på de olika serviceboendena för att undvika smittspridnig. Något som deltagaren Christian Hildebrand tycker är tråkigt då han saknar sina arbetskamrater.

– De ska få stöttning att träffa nära, kära och vänner på boendena, svarar Karin Martinsson, förvaltningschef för individ- och familjeomsorg i Kungsbacka kommun på kritiken.

I klippet ovan berättar förvaltningschefen för individ- och familjeomsorg Karin Martinsson om hur de jobbar för att inte deltagarna ska känna sig ensamma under tiden som de jobbar hemifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet