• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Ronny Löfquist (S), kommunråd i Hylte.. Foto: SVT

Kommunstyrelse vill se ny skola i Landeryd

Uppdaterad
Publicerad

Hyltes kommunpolitiker vill bygga ny skola i Landeryd. Det är andra stora skolinvesteringen i kommunen som beslutas på kort tid.

Kommunstyrelsen i Hylte vill bygga nya skollokaler för att skapa en bättre trafiksituation och få plats med en ny idrottshall. Den nya skolan beräknas kosta 55 miljoner kronor och rymma 110 elever.

– Vi tror detta är det absolut bästa för kommunens långsiktiga utveckling, säger kommunrådet Ronny Löfquist (S).

Han säger att den gamla skolan, som är från 1890-talet, skulle kunna utnyttjas som förskola eller anpassas till bostäder.

Förra veckan tog Hyltes kommunfullmäktige beslut om en totalrenovering av Torups skola för 58 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.