Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Pirrigt” tycker 15-åriga Cassandra Johansson som åkt singelkonståkning sen fem års ålder. Se henne och lagkamraterna visa upp programmen det ska tävla med i klippet. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Konståkningslaget Team northern lights tar Sverige till Nations cup i ballet on ice

Publicerad

Som första svenska lag ska Falkenbergs konståkningsklubb tävla internationellt i tävlingsformen ballet on ice. Laget representerar Sverige i en tävling i Bordeaux i Frankrike i slutet av april.

Tävlingen heter Nations cup och laget, som kallar sig Team Northern lights, består av 14 åkare. Den yngsta är 12 och äldsta 19.

– Det är gemenskap och glädje. Mycket samarbete, säger Cassandra Johansson, en av åkarna i laget, som tror Falkenbergs satsning kan inspirera andra i Sverige.

Vill utveckla konståkning i Falkenberg

Lag från hela världen tävlar i Frankrike och de flesta får kvala in. Men som det första svenska laget någonsin har falkenbergarna fått ett ”wildcard”.

Konståkningsklubben ser det som ett sätt att utveckla sporten i Falkenberg och bygga broar med människor från olika länder.

Se Falkenbergslaget visa hur lagsporten ballet on ice går till i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.