Foto: SVT

Körde med obältad bebis i bilen och drack öl – döms till skyddstillsyn

Publicerad

Mannen gav sig ut på bilfärd med en obältad bebis i baksätet medan han drack ur en ölburk. Nu döms han för bältesförseelse och flera andra brott.

Det var i oktober 2020 som mannen, tillsammans med en kvinna, spred en film i sociala medier där de syns dricka ur en ölburk medan kvinnan säger ”Fullast kör”. I baksätet syns ett litet barn sitta obältat, iklädd endast blöja. Filmen fick stor uppmärksamhet och flera polisanmälningar gjordes mot paret.

Hotade med machete

Nu döms 31-åringen för bältesförseelse och olovlig körning då han saknade körkort. Huruvida det var alkohol han drack under färden i Oskarström kunde polisen aldrig bevisa. 

Han döms även för att ha hotat en annan man genom att skicka ett foto på en machete utanför mannens bostad. Straffet blir skyddstillsyn och han ska genomgå ett behandlingsprogram samt betala 5 000 kronor i skadestånd till mannen han hotade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.