Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Axel Storckenfeldt (M), ordförande i Driftnämnden för närsjukvård, svarar i klippet på kritiken i revisionsrapporten. Foto: Emelie Skoog

Kritiken: Politikerna har inte gjort tillräckligt för tillgängligheten i folktandvården

Uppdaterad
Publicerad

Hög personalomsättning och patienter som inte får sina tandläkarbesök inom utsatt tid. Det är två av de punkter som Driftnämnden för närsjukvården i Halland brister i, enligt en ny revisionsrapport.

Ordförande i nämnden anser dock att man arbetar på att lösa problemen men väljer själv att gå till privattandläkare.

Personalstyrkan på Folktandvården i Hylte har mer än halverats under ett år. Två av anledningarna är, enligt facket, en omorganisation och att personal istället väljer att jobba på privata tandvårdskliniker.

En revisionsrapport visar att den politiska ledningen för folktandvården i Halland inte fullt ut vidtagit åtgärder som säkrar bemanningen.

Det i sin tur får konsekvenser för tillgängligheten till vuxentandvården i länet.

Eftertraktad personal

– Det är personal som är eftertraktad på arbetsmarknaden. Då är det också lätt att lockas av andra möjligheter och erbjudanden, säger Axel Storckenfeldt (M), ordförande i Driftnämnden för närsjukvård som ansvarar för folktandvården.

I klippet hör du Axel Storckenfeldt (M), ordförande i ansvarig nämnd, svara på kritiken i revisionsrapporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.