• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Om fem år kan ett nytt journalsystem vara på plats. Foto: SVT

Kritiserat journalsystem ska bytas ut

Publicerad

Efter sju år skrotar region Halland journalsystemet VAS.

2008 började region Halland använda VAS för journalföring och tidsbokning. Men systemet fick tidigt kritik för att vara segt och långsamt. Sedan dess har regionen arbetat för att uppgradera systemet, ett arbete som kostat både mycket tid och pengar. Det skriver Hallandsposten.

Men när regionen insåg att en helt ny plattform behövdes, så valde man att hoppa av VAS och ska nu leta efter ett nytt system. Främst på grund att av utvecklingskostnaderna skenat iväg.

– Det handlar om miljonbelopp. Vissa av delarna indikerar att det skulle bli upp till fem gånger dyrare än beräknat och då tycker vi att det är dags att ändra riktning nu, säger Måns Arnrup som är IT-strateg på Region Halland till Hallandsposten.

Vad som kommer ersätta systemet är inte klart men man räknar med att det kommer ta fem år från beslut till att ett nytt system kan vara på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.