Lars-Gunnar Perlinger är kriminalinspektör vid Hallandspolisen. Foto: Polisen/SVT

Kroppsdelar utanför Laholm tillhör en man

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gjort framsteg i fallet där kroppsdelar hittades vid Hällede utanför Laholm i slutet av januari. Enligt kriminalinspektör Lars-Gunnar Perlinger har man lyckats få fram en DNA-profil som bland annat visar att det rör sig om en man.

– I och med att vi har fått fram det här kan vi börja söka efter en identitet, säger Lars-Gunnar Perlinger till SVT Nyheter Halland.

Det var den 25 januari som kroppsdelarna hittades i ett skogsparti i Hällede söder om Våxtorp. Nu kan polisen alltså konstatera att det rör sig om en man. Men i vilken ålder han var eller var han kommer ifrån är fortfarande för tidigt att säga.

– Vi ska börja med att söka av mot det DNA-register som redan finns. Om vi inte får någon träff där får vi börja söka mer selektivt, alltså mot personer som är försvunna eller deras anhöriga, förklarar Lars-Gunnar Perlinger.

Har gjort fler fynd

Var personen skriven i Sverige är han övertygad om att man kommer kunna ta reda på vem det var. Är det en person som inte är hemmahörande i Sverige blir det svårare.

Med tanke på hur kroppsdelarna såg ut när de hittades har polisen har hela tiden misstänkt att det rör sig om ett mord. Exakt tidpunkt vet man inte, men brottsrubriceringen kvarstår.

– Vi kommer söka av på platsen igen. Vi har gjort en del fynd, bland annat ytterligare kroppsdelar. Mer vill jag inte kommentera, säger Lars-Gunnar Perlinger.

P4 Halland var först med att rapportera om nyheten.

I klippet ser du vår första rapportering om fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.