Klicka på klippet för att se möglet i butiken och för att se kommunens livsmedelsinspektör berätta hur de agerar nu. Foto: Privat

Kund upptäckte svartmögel – matbutik i Kungsbacka riskerar vite

Publicerad

I en matbutik i Kungsbacka kommun upptäcktes under veckan mögel i kyldisken. Kommunens livsmedelsinspektörer tipsades och kunde snabbt konstatera svartmögel. Nu riskerar butiken vite.

– Självklart ska vi gå till botten med det om det stämmer och säkerställa att vi har koll på rutiner. I vår bransch är matsäkerhet det absolut viktigaste, säger butikschefen.

Kungsbacka kommun har nu inlett ett ärende och kräver att problemet åtgärdas. Butiken kommer till en början att debiteras för kommunens kontroller, handläggningar och övriga arbetsuppgifter kopplat till ärendet. Butiken riskerar även att få betala vite om åtgärder inte sker inom en vecka.

Hur vanligt är det att mögel förekommer i matbutiker?

– Jag har inte upplevt det på det här sättet innan, säger Josef Younan, livsmedelsinspektör på Kungsbacka kommun.

Kunden filmade möglet i butiken. Klicka på klippet för att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.