Kungsbacka DFF satsar mot allsvenskan Foto: Jan Andersson

Kungsbacka DFF satsar mot allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen presenterade Kungsbacka DFF en ny ledarstab och ett antal nyförvärv. En satsning som ska ta klubben till allsvenskan. Men frågan är om pengarna finns där.

Det har tidigare ryktats om att landslagsmeriterade Antonia Göransson skulle skriva på för klubben. Men under onsdagens presskonferens var hon inte en av de nya spelarna som Kungsbacka DFF presenterade.

– Antonia Göransson tränar med oss den här veckan för att känna på det. Vi hoppas att hon skriver på i slutet av veckan, säger klubbchefen Christer Björkroth.

Hög målsättning

Huvudtränare den kommande säsongen är Jamal El Moussaoui. I spelarväg har Kungsbacka DFF knutit till sig en rad spelare med meriter från allsvenska lag. Bland annat Emma Kullberg från Umeå och Andrea T Diaz från Rosengård.

– Nu kan vi inte ha någon annan målsättning än att komma i toppen av den här serien, säger Christer Björkroth.

Tuff ekonomi

Han tror på avancemang till allsvenskan nästa år och poängterar att laget klarade en femteplats i elitettan förra säsongen, trots en turbulent period med skador och tränarbyten.

Vad gör den här satsningen för ekonomin?

–  Det är en hård kamp att få ihop den. Men vi hoppas verkligen att få med oss Kungsbacka kommun. Det är den enda kommunen i Sverige som inte stöttar elitlagen. De andra får bidrag och vi får fakturor, säger Christer Björkroth.

Peter Söderberg (M), ordförande i nämnden för Fritid & Folkhälsa i Kungsbacka kommun anser inte att det finns fog för Björkroths uttalande.

– Det finns några enstaka kommuner som har elitsatsning. Vi måste se till att pengarna räcker så att så många som möjligt kan idrotta. KDFF har väldigt låg planhyra så på så sätt får de redan elitbidrag, säger Peter Söderberg (M).

Han anser att kommunen har varit generösa mot Kungsbacka DFF.

– Klubben är fortfarande skyldig kommunen 30.000 kronor som de inte betalar. Det är trevligt att det har målet ett bli en elitförening men då måste de ha musklerna själva. Nu har de problem ekonomiskt rent generellt, säger Peter Söderberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.