Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ellevio svara på kritiken i klippet ovan. Foto: Johan Nilsson/TT

Kungsbacka har flest strömavbrott i Halland – här svarar Ellevio på kritiken

Publicerad

Efter återkommande strömavbrott i Kungsbacka växer nu missnöjet och företagare kallar till stormöte. Här svarar den dominerande elnätsägaren Ellevio på vad som görs åt problemen.

– Vi har ett elnät som byggdes på 1970-talet, säger presschefen Jesper Liveröd.

Sedan 2019 har elabonnenter i Kungsbacka i genomsnitt haft över 100 minuters strömavbrott per år. Det visar avbrottsstatistik från Energimarknadsinspektionen.

Det gör att Kungsbacka totalt haft mest strömavbrott i Halland den senaste femårsperioden – förutom 2023 då Hylte hade något mer.

I klippet ovan svarar presschefen Jesper Liveröd om vad Ellevio nu vidtar för åtgärder.

Företagare kallar till stormöte om strömavbrotten

En av dem som fått nog är lantbrukaren Per-Olof Nyström i Frillesås. Nu kallar han och andra företagare till stormöte om elförsörjningen i området.

Här berättar han om hur strömavbrotten påverkar honom:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Frillesås och träffa mjölkbonden Per-Olof Nyström som berättar om strömavbrotten han och flera i orten utsätts för, i klippet. Foto: Peter Osterberger/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.