Se verksamhetschefen för planering på Teknikförvaltningen, Ulrika Haij berätta mer om det nya beslutet . Foto: SVT

Kungsbacka kommun inför parkeringsavgift för mopedbilar

Publicerad

På parkeringsplatser i anknytning till skolor kryllar det om mopedbilar, runt om i Kungsbacka kommun. Därför har kommunen nu beslutat att det ska vara lika för alla som använder parkeringsrutorna och mopedbilsförarna blir nu tvingade att betala avgift.

Sen tidigare har kommunen haft parkeringsavgift på alla fordon med fyra hjul.  Det som kommunen inte hade räknat med var däremot fenomenet, mopedbilar.

– Mopedbilar klassas egentligen som en moped men de kommer inte upp på cykelparkeringarna, utan får istället ställa sig i de vanliga p-rutorna. Vi tycker därför att det ska vara lika för alla och har beslutat om att de ska betala avgift precis som alla andra, säger Ulrika Haij, verksamhetschef för planering på Teknikförvaltningen i Kungsbacka.

”Många slåss om parkeringsplatserna”

För att få parkera på de vanliga parkeringsrutorna utanför skolan blir avgiften två kronor i timmen, om man inte använder en p-skiva, då blir första timmen gratis.

– Jag hoppas att det finns förståelse att det är många som slåss om parkeringsplatserna och att det ska vara samma villkor för alla, säger Ulrika Haij.

I klippet ovan berättar verksamhetschefen för planering på Teknikförvaltingen mer om det nya beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.