• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Kevin Hesselgren, Hjalmar Ljuca Forsman och Emmy Ahokas är ungdomar i Kungsbacka som lyckats snärja ett sommarjobb trots att valmöjligheterna varit betydligt färre i Halland under pandemin. De jobbar som kommunutvecklare. Foto: Casper Sewerin/SVT

Kungsbackaungdomar lyckades hitta sommarjobb trots tunnare utbud

Uppdaterad
Publicerad

Med tanke på ett betydligt skralare utbud av jobb i sommar har kommunerna fått tänka till. I Kungsbacka har man skapat nya typer av arbete för att hålla ungdomarna sysselsatta – och det har visat sig ge resultat.

– Jag var osäker på om jag skulle få något jobb, säger Hjalmar Ljuca Forsman från Onsala.

Och han har förmodligen inte varit ensam om den osäkerheten då antalet sommarjobb halverats i länet. Men tillsammans med vännerna Kevin Hesselgren och Emmy Ahokas lyckades Hjalmar få feriejobb som kommunutvecklare – ett nytt jobb som Kungsbacka kommun ordnat under pandemin.

– Vi går runt och intervjuar folk på stan om vad de vill förändra i samhället, säger Kevin Hesselgren.

Resultatet ska senare presenteras för kommunens ledande politiker och tjänstemän.

I klippet får du följa med trion när de utför sitt feriejobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.