Foto: TT

Kvinna åtalas efter vansinnesfärd på E6

Publicerad

En 46-årig kvinna åtalas nu efter en polisjakt i Varberg. Kvinnan avvek från en poliskontroll och under jakten kastade en passagerare i bilen ut metallrör och reservdäck mot den efterföljande polispatrullen.

Det var i juli som vansinnefärden inleddes efter att den 46-åriga kvinnan valt att inte stanna när hon vinkades in av polisen. Därefter försökte hon fly från den efterföljande polispatrullen och färden ska ha gått genom flera tätorter och samhällen, däribland på E6 i höjd med Varberg nord och Gunnestorp.

Enligt åtalet ska kvinnan ha genat mellan körfält, passerat polisens utlagda spikmattor och kört på gång- och cykelbanor samt på gräsytor. Hon åtalas nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Kvinnan erkänner brott.

Kastade reservdäck mot polisbil

Två andra personer åtalas också för brott i samband med polisjakten. En 20-årig man åtalas för försök till grovt våld mot tjänsteman efter att han under färden ska ha kastat föremål, bland annat ett basebollträ, metallrör och reservdäck mot den efterföljande polisbilen. Enligt åtalet förnekar mannen brott.

Tillsammans med en 22-årig man åtalas han dessutom misstänkt för stöld och för ringa narkotikabrott. 20-åringen erkänner stölden medan 22-åringen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.