Foto: TT/SVT

Kvinna avled efter tandinfektion

Publicerad

Kvinnan sökte vård hos tre olika tandläkare på grund av en tandinfektion. Efter att tanden dragits ut svullnade ansiktet upp, och dagar senare avled hon på sjukhus. Nu anmäls händelsen till IVO.

Det är en anhörig till den 48-åriga kvinnan som nu anmäler händelsen till Inspektionen för vård och omsorg. Händelsen inträffade i maj i år när kvinnan sökte vård hos flera tandläkare i länet då hon led av smärta i en tand.

Efter besök på en ännu mottagning drog tandläkare ut tanden.

Akut till sjukhus

Ett par dagar efter ingreppet svullnade hon upp kraftigt i ansiktet och sökte återigen vård. Där konstaterades att hon fått en infektion och skulle åka akut till Hallands sjukhus i Halmstad. Senare under natten avled kvinnan.

I anmälan skriver en anhörig till kvinnan att ”vårt mål med anmälan är att förhoppningsvis kunna bidra till ökad kunskap i vården och förbättrade rutiner så att ingen annan skall behöva uppleva något liknande”.

Enligt den anhörige kommer även sjukhuset i Halmstad göra en Lex Maria-anmälan med anledning av händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer