Kvinnan hittades efter åtta timmar. Foto: SVT

Kvinna försvunnen från äldreboende – behöver medicin

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna försvann från ett äldreboende i Onsala under fredagseftermiddagen. Polisen vädjar nu om tips eftersom kvinnan är i behov av medicin.

– Ett antal patruller söker efter henne just nu, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Kvinnan som är i 75-årsåldern ska senast ha setts på boendet vid 14-tiden. Vid 16-tiden ska polisen ha larmats om försvinnandet.

Behöver medicin

Enligt polisens uppgifter är kvinnan cirka 170 centimeter lång och kortklippt. Hon ska vara klädd i långärmad, ljusrandig tröja och blå jeansbyxor, och hon går med en röd rollator.

– Anledningen till att vi går ut med det här är för att kvinnan är i behov av medicin, säger Tommy Nyman.

Polisen i Kungsbacka skrev strax efter klockan 20 på fredagskvällen på sin Facebooksida att kvinnan senast sågs vid Kapareskolan.

Uppgifter på sociala medier

Ett flertal privatpersoner på sociala medier har under kvällen engagerat sig i kvinnans försvinnande, delat inlägg och kommit med tips om observationer som möjligen rör kvinnan.

”Såg henne med största sannolikhet utanför Gallaxen i Onsala mellan kl 16.20-16.40”, skriver en användare på Facebook.

Fortsätter söka

Strax innan 22-tiden på fredagskvällen var kvinnan fortfarande inte hittad och polisens sökinsats var fortsatt igång med bland annat helikopter och hundar.

– Vi kommer hålla på så länge det inte finns någon möjlighet att följa upp spår längre, säger Stefan Gustafsson, presstalesman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.