Kvinna hittad död i Halmstad – försvagade brottsmisstankar

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 55-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Halmstad. Dödsorsaken är oklar och polisen kan därför inte utesluta brott. Två personer anhölls initialt misstänkta men nu hanterar polisen ärendet som ett dödsfall utan misstanke om brott i nuläget.

Strax före halv sex på tisdagskvällen larmades SOS om ett hjärtstopp i Halmstad. Ambulansen åkte till lägenheten och hittade då kvinnan avliden. Då dödsorsaken är oklar har polisen nu inlett en förundersökning om mord. Lägenheten har spärrats av.

– Tekniker kommer åka ut och påbörja en teknisk undersökning. Vi får se om de får fram någonting, annars kan det dröja till det görs en rättsmedicinsk undersökning, sa polisens presstalesperson Peter Adlersson, på tisdagskvällen.

En obduktion ska ske på fredag, berättar polisen under onsdagen.

Två anhållna

I samband med händelsen frihetsberövades en man och en kvinna på tisdagskvällen. Under onsdagen anhölls personerna men är nu släppta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.