Kniven som användes vid attacken lades sedan i diskmaskinen. Foto: Polisens förundersökning

Kvinna i 70-årsåldern ska ha försökt döda sin make – åtalas i Varbergs tingsrätt

Publicerad

Knivhugget ska ha riktats mot överkropp och hals, men träffade armen. Direkt efter dådet i Kungsbacka erkände kvinnan i 70-årsåldern att hon ville döda sin make. Nu åtalas hon för mordförsök och misshandel.

Polisen hade tidigare under dagen varit på adressen i Kungsbacka till följd av ett bråk mellan makarna. Patrullen lämnade bostaden för att sedan larmas dit på nytt. Makarna, som båda var berusade, befann sig då i bostaden. Kvinnan säger till patrullen på plats att hon var trött på maken och gick därför till attack med kniv. Enligt polisförhören ska makarna ofta ha bråkat.

Mannen klarade sig utan allvarliga skador men fördes till sjukhus. Tidigare ska kvinnan även ha slagit sin make med en ficklampa i huvudet, därför åtalas hon också för misshandel.

Händelsen utspelade sig i början av juli. Kvinnan nekar enligt åtalet till mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.