Visa alla (3)

Kvinna misstänks för pantfusk

När en kvinna började mata in tusentals burkar i pantmaskiner på en stormarknad larmade maskinen personalen. Omgående kunde de upptäcka att flera av burkarna hade påklistrade lappar med falska streckkoder.

För två veckor sedan gick en kvinna i 45-årsåldern in på stormarknaden City Gross vid Eurostop utanför Halmstad. Med sig släpade hon flera sopsäckar fyllda med burkar, bland annat med hjälp av en kundvagn.

När en maskin började strula gick hon över till en intill och fortsatte mata in burkar. En kvinna i personalen upptäckte då att en av pantmaskinerna larmade om ”eventuellt fuskförsök”.

Efter en titt i en av kvinnans sopsäckar upptäcktes flera burkar med påklistrade streckkoder och sådana hittades även överst i kärlet med pantade burkar där kvinnan just stått.

Ovanligt brott

Överst i kärlet hittades flera burkar med falska streckkoder. Foto: Polisen

Nu åtalas kvinnan misstänkt för bedrägeri då hon kommit över pantkvitton för 1.225 kronor.

– Det här är första gången jag stöter på den här typen av ärende. Frågan nu är ju rubriceringen, om bedrägeriet är fullbordat eller om det endast är försök till bedrägeri eftersom hon ännu inte växlat in kvittona, säger åklagare Cecilia Bengtsson till SVT Nyheter Halland och fortsätter;

– Jag menar att det är fullbordat då hon fått ut pantkvitton och det är klarlagt att burkarna är falska.

Fastnade på film

Övervakningsfilmen visar hur den misstänkta kvinnan står och pantar burkar och hur hon sedan stoppas av personalen. Det är också då hon ska ha blivit påkommen med falska burkar både i säckarna och i kärlet där hon just pantat. Hon greps sedan av polis och har suttit häktad sedan den 12 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer