Foto: SVT

Laget som ska lyfta Falkagård

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan bestämde de sig för att förbättra stadsdelens rykte.

Det har nu gått ett år sen vi träffade tre killar som ville förbättra Falkagårds rykte. Efter skjutningar i området i Falkenberg ville de starta en fotbollsförening för ungdomar. Nu är de mer än fullt lag och har gått vidare från division sex till fem.

I november förra året träffade vi de tre killarna som alla bor på Falkagård. Det var bara någon månad efter mordet i området då en 26-åring sköts till döds.

Killarna ville starta en förening för att ungdomar skulle sysselsätta sig och visa upp en bättre sida av Falkagård en den som speglats i media.

Mer än bara fotboll

Idag är de runt 30 stycken spelare i FC Falkagård. De flesta har vuxit upp i området och för spelarna handlar klubben om mer än att bara spela fotboll.

– Det är ett lag som vill visa att Falkagård inte bara är det som Falkagård är känt för, säger Nemanja Petkovic.

Hans kompis Othman Salah beskriver dem som en familj.

– Vi trivs med varandra och umgås jämt, säger han.

Har klättrat

Laget startade i division sex men gick upp till femman där de nu spelar. Men de satsar också aktivt för att visa att de kan vara förebilder för yngre.

Varje vecka har två spelare fotbollsskola för yngre barn och laget är med ibland när fritidsgården på Falkagård har aktiviteter.

– Kommer dom till träningarna kan de se att det inte finns några grupperingar. Alla är vänner och det finns inget hat, säger Nemanja Petkovic.

Nästa år kommer föreningen att starta ett tjejlag och de har siktet inställt på att klättra vidare i divisionerna.

– De har en stor vilja. Ger vi dem en utmaning vill de verkligen klara det, säger Charbel Radi som är tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.