Christel Sundberg är ny socialchef i Laholms kommun. Foto: SVT

Laholms socialchef avstängd

Uppdaterad
Publicerad

Fråntogs arbetsnycklar och tjänstemobil. Socialchefen Björn Jingblad i Laholm stängs av med omedelbar verkan.

Det var i onsdags som Laholms kommuns socialchef Björn Jingblad ombads att gå hem från jobbet och ta 30 dagar ledigt, enligt Hallandsposten. Han är satt under utredning, men varför han stängs av är ännu oklart.

Björn Jingblad är stolt över sin styrning och varnar att det här kommer slå tillbaka mot Laholms kommun.

– Som jag ser det är detta ett övergrepp mot mig som person och min familj. Utredningen kommer utvisa att det är så, säger han till tidningen.

Enligt Björn Jingblad handlar det om principer kring hur beslutsfattande har skett i ett par frågor av icke avsevärd ekonomisk art och synpunkter kring hans ledarskap.

Kommunen förtegen

Socialnämndens ordförande Mikael Kahlin (M) bollar frågan om varför han stängs av vidare till kommunalrådet Elisabet Babic (M) och förhandlingschefen Jakob Widström. Samtidigt berömmer han Björn Jingblads arbete och säger att han har fullt förtroende för honom som socialchef.  

Elisabet Babic kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna, men säger till tidningen att det inte handlar om en politisk fråga, utan ett personalärende.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.