Carlos Santos och Arno Slipac bidrar till Hylte/Halmstad med bra sidospel och mental styrka. Foto: Leif Nilsson

Carlos Santos och Arno Slipac till Hylte/Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Hylte/Halmstad har hämtat sina två sista spelare inför höstens volleybollsäsong.

Med en landslagsspelare och en två meter lång center som nyförvärv är tränaren Per-Erik Dalqvist förväntansfull.

– Det ska bli en rolig säsong.

Landslagsspelaren och Lundasonen Arno Slipac, 23, sågs senast i belgiska ligan. Brasilianska Carlos Santos, 27, har varit proffsspelare på spanska Gran Canaria. Nu gör de Hylte/Halmstads herrlag komplett inför hösten.

Tränare Peter Dalqvist är belåten.

– Det känns jätteskönt. Jag är jättenöjd med det här laget.

Tränare Per-Erik Dalqvist. Foto: Leif Nilsson

Inte rädd för att missa

Vänsterspelaren Arno Slipac spelade både i det svenska landslaget och i Falkenbergs VBK innan de senaste säsongerna i Belgien. 23-åringen är en gammal bekantskap till tränaren. För fem år sedan var den då 17-åriga spelaren lagkapten för juniorlandslaget, som Per-Erik Dalqvist tränade på den tiden.

– Jag vet att jag får en spelare som inte är så gammal men ändå mentalt stark. Han är tuff och han var sådan redan som 17-åring. Är det ett avgörande läge så vet jag att han klarar av den situationen alldeles utmärkt. Jag tror att han känner sig trygg i sig själv, han är inte rädd för att missa.

På sistone har Arno Slipac dragits med knäproblem. Därför vill Per-Erik Dalqvist se till att lägga en bra grund för honom i början av säsongen.

– Vi ska börja med att bygga upp honom fysiskt och allteftersom gå mer fullt på honom.

Längst i laget

Den två meter långa Carlos Santos fångade Per-Erik Dalqvists öga i ett filmklipp med sitt snabba spel i sidled.

– Vi är ett ganska kortväxt lag i år. Han är den största spelaren vi har i laget. Våra ytterblockare är inte så stora killar och då gäller det att ha centrar som kan dubbelblocka på kanterna hela tiden. Där passar han perfekt in i vårt block, han spelar precis som jag vill att en center ska spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.