Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per Leander är naturvårdsdirektör på Länsstyrelsen Halland och berättar mer i klippet vad om beslutet att neka tillstånd till en solcellspark på Snokamossen. Foto: SVT/Casper Sewerin

Länsstyrelsen Halland om beslutet att neka solcellspark: ”En vägledning”

Uppdaterad
Publicerad

Även om Länsstyrelsen i Halland nekat tillstånd till den planerade solcellsparken på Snokamossen i Torup går det att överklaga. Men länsstyrelsen hoppas att det nuvarande beslutet ska bli vägledande.

– Det finns en form av vägledning i beslutet som andra aktörer som vill bygga solcellsparker kan ha med sig, säger Per Leander, naturvårdsdirektör på Länsstyrelsen Halland.

SVT Nyheter Halland kunde under tisdagen berätta att planerna på 170 000 solcellspaneler på Snokamossen fick nej av Länsstyrelsen Halland, som menar att en solcellspark får för stora konsekvenser för naturmiljön.

Företaget Eco Energy World (EEW) som står bakom planerna på den 90 hektar stora solcellsparken säger till SVT Nyheter Halland att de inte har några synpunkter på Länsstyrelsens beslut.

– Vi har inte bestämt oss om vi ska överklaga än, säger Mutaz Alkiswani, utvecklingschef på EEW.

I klippet ovan berättar Per Leander, naturvårdsdirektör mer om beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.