Elisa Svensson,13, är kritisk mot avvecklingen av högstadiet. Foto: Foto: Dennis Franco/SVT

Lärare flyr från Söderskolan i Heberg – 195 elever drabbas

Uppdaterad
Publicerad

Tio lärare har sagt upp sig under loppet av ett år när Söderskolan i Heberg avvecklar högstadieklasserna. Ett beslut som togs i barn- och utbildningsnämnden i Falkenberg våren 2020 och som påverkar elevernas studier negativt, menar eleven Elisa Svensson.

Det var i höstas som 13-åriga Elisa Svensson fick reda på att högstadiet i hennes skola Söderskolan skulle läggas ner. Ett beslut som togs i april förra året av Falkenbergs barn- och utbildningsnämnd.  

– Jag fattar hur kommunen tänkte, nu när de ändå tagit beslutet tycker jag ändå att man ska tänka på de elever som är kvar på skolan, säger Elisa Svensson.

Lärare slutar redan

Beslutet påverkar 195 av skolans elever. Efter att flera lärare sagt upp sig och att det sker konstanta schemabyten anser Elisa Svensson att undervisningen har försämrats.

De elever som nu gått ut sjuan på Söderskolan kommer att få gå klart högstadiet på skolan medan nästa årskull högstadieelever börjar på Tullbroskolan i Falkenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.