Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se Lärarnas riksförbunds distriktsordförande Sten Hagberg om varför lärare kräver lokalt beslut om fortsatt distansundervisning i Halland. Foto: Lärarnas riksförbund/ SVT

Lärare kräver fortsatt distansundervisning i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Rekommendationen om distansundervisning på gymnasierna slopas. Lärare i Halland kräver nu lokalt beslut om att fortsätta i Halland.

Utbildningsministern meddelade på torsdagsmorgonen att rekommendationen om fjärr- och distansundervisning på gymnasieskolor tas bort från och med 1 april. I praktiken innebär det att eleverna är tillbaka på heltid efter påsklovet.

Lärarnas riksförbund i Halland är emot beslutet.

Se distriktsförbundsordföranden Sten Hagberg i videoklippet om varför lärare i Halland kräver att Region Hallands smittskyddsenhet tar ett annat beslut.

Inga planer på distansbeslut från Hallands smittskyddsläkare

Region Hallands smittskydsläkare Maria Ryberg Mo lämnar en skriftlig kommentar till SVT Nyheter Halland:

”Smittskydd Halland har just nu inga planer på att förlänga sin rekommendation om deltidsdistans ytterligare. De ordinarie nationella riktlinjer som finns från Skolverket, Folkhälsomyndigheten och regeringen skall användas för att hantera covid-19 i skolmiljön.”

”Återgången får anpassas till respektive verksamhets förutsättningar och det kommer därmed kunna skilja sig mellan olika skolor.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet