Polis kallades till centrala Laholm efter larm om explosion

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under fredagskvällen om en explosion i centrala Laholm, nära Laholms tidnings redaktion. När polisen väl kommit till platsen visade det sig vara en kraftig smällare som smällt av.

Det var klockan 17:25 som polisen larmades om explosionen. Händelsen rubricerades då som misstänkt farligt föremål. Det rapporterades till en början att ett paket som luktade krut stod kvar på platsen.

– Vi har inte fått några indikationer på att någon ska vara skadad, sa polisen presstalesperson Hans-Jörgen Ostler då.

Strax före klockan 19 rapporterade polisen att det hela handlar om att en banger, en typ av smällare, orsakat explosionen. Ingen person har skadats och enligt polisen ska det inte ha varit någon fara för allmänheten.

– Det kom en jävla smäll och katten hoppade till, det lät som en explosion, ungefär som när ett däck exploderar, definitiv inte som en mindre smällare, säger Stig-Ove Ekblom, som arbetar på en butik i närheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.